Két hét küzdelem után elhunyt az a miskolci ejtőernyős, aki Nyíregyházánál csapódott a földbe

Megosztás

A férfinak nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője, utána pedig máig tisztázatlan okokból nem sikerült azt leoldania és a biztonsági ernyőt használnia. Szervezete csütörtök este feladta a küzdelmet.

Meghalt az a férfi, aki még július 8-án sérült meg életveszélyesen Nyíregyháza közelében, amikor egy ugrás során nem nyílt ki jól az ejtőernyője. A Magyar Ejtőernyős Szövetség azt írta a Facebook-oldalán, hogy a Miskolci Ejtőernyős Sport Klub tanulója a gyors orvosi segítség és a szakszerű kórházi ellátás ellenére szerdán életét vesztette. Hozzátették, hogy az illetékes hatóságok szakértő bevonásával vizsgálják a tragédia körülményeit.

Az RTL korábban azt írta, hogy a 40 év körüli férfi nagyjából 1000-1200 méteres magasságból ugrott ki a repülőből, és valamiért nem nyílt ki rendesen az ernyője. A miskolci férfi akkoriban kezdte a tanfolyamot, az volt élete második ugrása. Az egyik szemtanú szerint az oktatója hiába kiáltott, hogy oldja le az ernyőjét, ez nem sikerült neki, így pörögve zuhant a föld felé, majd becsapódott.

A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak, a férfit súlyos koponya-, mellkas-, medence- és végtagsérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították a Debreceni Kenézy Kórházba. Az RTL Híradó akkori információ szerint még aznap megoperálták, aztán mélyaltatásban tartották az intenzív osztályon. (via Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek